Home Uitzendbureau
Werk en Inkomen

Advies over Uitzendbureau. | Werk en Inkomen

Het uitzendbureau

Een uitzendbureau is een bedrijf dat actief is op de arbeidsmarkt waar werkloze mensen op zoek kunnen gaan voor een nieuwe baan.

Ook werkgevers die op zoek zijn naar personeel kunnen hier terecht en kiezen uit de database van mensen die zich hebben ingeschreven voor een nieuwe baan.

Wat dat betreft is het uitzendbureau eigenlijk een bedrijf dat bemiddelt tussen werkgevers en werknemers.

Inschrijven uitzendbureau

Als iemand die ingeschreven staat wordt uitgezonden naar een bedrijf dat komen ze in dienst bij het uitzendbureau en dan bestaat een soort arbeidsovereenkomst tussen de uitzendkracht en het uitzendbureau.

Deze uitzendkracht ontvangt dan ook zijn/haar salaris via het uitzendbureau en niet via de nieuwe werkgever. De werkgever betaalt vervolgens het uitzendbureau het salaris van de uitzendkracht plus een toeslag, dit is dan de marge die het uitzendbureau verdient aan de werknemer.

Zoeken naar uitzendbureau

Er zijn steeds meer uitzendbureaus actief op de Nederlandse arbeidsmarkt, waarvan de meeste ook internationaal actief zijn. In principe hebben al deze verschillende uitzendbureaus dezelfde insteek, namelijk werkgevers en werknemers met elkaar in contact brengen.

Toch zullen er ongetwijfeld verschillen zijn tussen al deze uitzendbureaus dus het is verstandig om als werkzoekende goed te orienteren welk uitzendbureau het beste bij je past.